UTC+06:00 е ознака за 6-часовно временското отстапување од Гринич во некои делови во светот. Ова време се користи во следниве места:

UTC+6:

Како стандардно време (цела година)

уреди

Како стандардно време (зима на северната полутопка)

уреди

Како летно време (лето на северната полутопка)

уреди