UTC+10:30часовен појас со отстапување од +10:30 часа од UTC. Ова време се користи во:[1]

UTC+10:30
часовен појас
Часовниот појас на карта на светот
Отстапување од UTC
UTCUTC+10:30
Тековно време
16:23, 28 ноември 2023 UTC+10:30 [поднови]
Средишен меридијан
157,5° ИГД
ДВ-група
K*
Време во Австралија
  UTC+8
  UTC+9:30 / DST: UTC+10:30
  UTC+10
  UTC+10 / DST: UTC+11

Како стандардно време (зима на јужната полутопка) уреди

Океанија уреди

Како летно време (лето на јужната полутопка) уреди

Поважни градови: Аделаида, Броукен Хил

Океанија уреди

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. UTC+10:30. 24TimeZones.com. посет. 9 мај 2021 г.