31 декември (починале)

список на статии на Викимедија
192  Комодримски цар.
335  Силвестер Iримски папа.
1510  Бјанка Марија Сфорца — царица на Светото Римско Царство.
1610  Лудолф ван Цојлен — германски математичар.
1877  Гистав Курбе — француски сликар.
1921  Јожеф Киш — унгарски писател.
1936  Мигел де Унамуно — шпански писател и филозоф.
1944  Дељо Марковски — македонски револуционер.
2015  Натали Коул — американска поп-пејачка.
2021  Бети Вајт — американска глумица.
2022  Бенедикт XVIримски папа.