21 февруари (починале)

список на статии на Викимедија
1575  Клаудија Валоа — француска принцеза.
1513  Јулиј IIримски папа.
1677  Барух Спиноза — холандски филозоф.
1730  Бенедикт XIII — римски папа.
1965  Малколм Икс — водач на црнечките националисти во САД.
1984  Михаил Шолохов — руски и советски писател.
1991  Маргот Фонтејн — англиска балерина.
2004  Џон Чарлс — велшки фудбалер.
2015  Кларк Тери — американски џез-музичар.
2022  Драги Михајловски — македонски писател, универзитетски професор и преведувач.