19 јануари (починале)

список на статии на Викимедија
1526  Изабела — данска кралица.
1576  Ханс Закс — германски поет, мајстор-пејач, драматург и деец на реформацијата
1938  Бранислав Нушиќ — српски комедиограф, сатиричар и критичар.
1998  Карл Перкинс — американски кантри-пејач.
2000  Хеди Ламар — австриско-американска глумица.
2002  Вава — бразилски фудбалер.
2004  Мирослав Павловиќ — српски и југословенски фудбалер.
2006  Вилсон Пикет — американски соул-пејач.
2016  Еторе Скола — италијански режисер.