17 ноември (починале)

список на статии на Викимедија
375  Валентинијан Iримски цар.
474  Лав IIвизантиски цар.
1558  Марија I — кралица на Англија.
1796  Катерина II — царица на Русија.
1858  Роберт Овен — англиски социјалист.
1917  Огист Роден — француски вајар.
1947  Виктор Серге — француски анархист.
2001  Михаел Кароли — германски рок-музичар.
2006  Ференц Пушкаш — унгарски фудбалер.
2021  Јанг Долф — американски рапер.