11 ноември (починале)

список на статии на Викимедија
405  Арзакиј Цариградскицариградски партијарх.
1331  Стефан Дечански — крал на Србија.
1855  Серен Кјеркегор — дански филозоф.
1884  Алфред Брем — германски природонаучник и зоолог.
1972  Бери Оуклиамерикански блуз-музичар.
1990  Јанис Рицос — грчки поет.
2004  Јасер Арафат — палестински политичар.
2005  Питер Дракер — американски експерт по менаџмент.
2015  Фил Тејлор — англиски рок-музичар, гитарист на групата „Моторхед“.