Арзакиј Цариградски

Арзакиј Цариградски (починал околу 11 ноември 405) — Цариградски патријарх од 404 до 405 година.

Арзакиј Цариградски
Πατριάρχης Αρσάκιος
Цариградски патријарси
ЦркваКонстантинополска црква
Ракоположен381
Службата завршила397
ПретходникЈован Златоуст
НаследникАтик
Лични податоци
Вероисповедправославие
ЗанимањеЦариградски патријарх