Список на мртви јазици во Европа

список на статии на Викимедија
Europe satellite orthographic.jpg

Ова е список на мртви јазици во Европа.

БалканУреди

ФранцијаУреди

ИталијаУреди

Британски ОстровиУреди

Северна и Средна ЕвропаУреди

Иберски ПолуостровУреди

ПоврзаноУреди