Галиндски јазик


Галиндскиот е исчезнат балтички јазик. Овој јазик не е многу познат за лингвистиката и нема постоечки записи на галиндски.

Галиндски јазик
Зборуван во: Северна Полска 
Регион: Европа
Исчезнување: 14 век
Јазично семејство: индоевропски
 балтички
  западни
   Галиндски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3: xgl

НаводиУреди

ПоврзаноУреди