Регионален пат 1303

регионален пат во Македонија

Регионален пат 1303 (ознака: Р1303) — регионален пат во Македонија, со насока на движење исток-запад. Има вкупна должина од 66,0 километри и 9 делници. Патот започнува во градот Прилеп и се движи преку Македонски Брод до градот Кичево, поминувајќи преку превојот Барбарас.[1]

Регионален пат 1303 shield

Регионален пат 1303
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:66,0 км
Поважни клучки
Од:Прилеп
До:Кичево
Местоположба
Општини:Прилеп, Долнени, Македонски Брод, Пласница, Кичево
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Делници

уреди

Регионалниот пат 1303 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 9 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1351 Прилеп (автопат) Прилеп (Големо Коњари) 0,0 - 1,7
1352 Прилеп (Големо Коњари) Прилеп (Градска Кафеана) 1,7 - 2,0
1353 Прилеп (Градска Кафеана) Варош 2,0 - 4,5
1354 Варош Долнени (Новоселани) 4,5 - 15,8
1355 Долнени (Новоселани) Ропотово 15,8 - 22,0
1356 Ропотово Суводол 22,0 - 36,9
1357 Суводол Ореовец 36,9 - 49,7
1358 Ореовец Вранештица (Челопеци) 49,7 - 58,7
1359 Вранештица (Челопеци) Кичево (Бигор Доленци) 58,7 - 66,0
врска со   66,0

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-08.

Надворешни врски

уреди