Регионален пат 1106

регионален пат во Македонија

Регионален пат 1106 (ознака: Р1106) — регионален пат во Македонија, со насока на движење југ-север. Има вкупна должина од 106,8 километри и 8 делници. Го поврзува Скопско со Порече, минувајќи низ многу места во општините Гази Баба, Кисела Вода, Студеничани, Сопиште, Општина Македонски Брод.[1]

Регионален пат 1106 shield

Регионален пат 1106
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:106,8 км
Поважни клучки
Од:Јурумлери
До:Суводол
Местоположба
Општини:Гази Баба, Кисела Вода, Студеничани, Сопиште, Општина Македонски Брод
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Делници

уреди

Регионалниот пат 1106 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 8 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1255 Јурумлери Драчево 0,0 - 5,0
1256 Драчево Маркова Сушица 5,0 - 15,7
1257 Маркова Сушица Долно Соње 15,7 - 20,5
1258 Долно Соње Нова Брезница 20,5 - 30,5
1259 Нова Брезница Брана Козјак 30,5 - 42,6
1260 Брана Козјак мост кај Близанско 42,6 - 64,7
1261 мост кај Близанско Калуѓерец 64,7 - 84,1
1262 Калуѓерец Суводол 84,1 - 106,8
врска со   106,8

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2020-05-12.

Надворешни врски

уреди