Почетен курс за ВикипедијаNickispeaki, добредојдовте на Википедија на македонски јазик, слободна on-line енциклопедија започната во август 2003 година!

Ве повикуваме на заедничка соработка при создавањето на нови енциклопедиски содржини и подобрување на постоечките 139.917 статии.


Еве неколку страници кои може да ви бидат од помош:


Своите придонеси во статиите не ги потпишувајте, додека коментарите на соодветните страници за разговор, корисничките страници и селската чешма Ве молиме да ги потпишувате на тој начин што ќе притиснете на копчето од лентата со алати или ако напишете 4 тилди (~~~~).

Сопствената корисничка страница (Корисник:Nickispeaki) можете да ја уредувате по сопствена желба во согласност со правилата за уредување на корисничките страници.


Ве молиме не вметнувајте заштитени материјали без дозвола од нивниот сопственик!

Не копирајте содржини од други веб страници ако немате добиено изрична согласност за тоа. Ако имате добиено согласност, напишете го тоа на страницата за разговор или едноставно додадете го тоа овде. Но задолжително, прво тоа направете го, а потоа започнете со вметнување на преземените содржини.

Ве молиме, имајте во предвид дека сите придонеси на Википедија се смета дека се објавени под ГНУ-овата Лиценца за слободна документација.


If you do not speak, understand or write Macedonian, please visit our Village Pump for non-Macedonian speakers if you have any suggestions or comments.


Поздрав, brest, 19:02, вторник, 5 декември 2023

Викисредба, 20 јуни уреди

Nickispeaki, вашите придонеси можеби на некој начин помогнаа да се подобри Википедија на македонски јазик. Ве информираме дека во сабота, 20 јуни, ќе се одржи викисредба на која е добредојдено вашето присуство. За повеќе детали околу терминот, локацијата и начинот на пријавување на викисредбата погледнете тука. Поздрав. --Brest-bot (разговор) 07:19, 16 јуни 2009 (UTC)

Фотографии с викистречи уреди

Здравствуйте. Большое вам спасибо за исправление ошибок в моей странице в русской Википедии. Идея об организации викивстречи возникла уже на Конференции в Белграде, где я познакомился с Википедианцами с Украины. Они хотели приехать у нас в Скопие, чтобы осмотреть город и познакомиться с их колегами из Македонии. Но, я вернулся из Белграда поздне вечером и вдруг попал на встречу на фотографиях. К сожалению у меня нет никаких прочих фотографий. На встречи говорилось о будущем сотрудничеству между Википедианцами из Македонии и с Украины и об организации международных Викиекспедиций в обеих странах. Предполагаю, что Йевген и Виктор вам уже сказали более об этом.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:56, 5 ноември 2012 (CET)Одговори[одговори]

Спасибо, Кирил! ;-) Евгений да, писал в нашем википедийном блоге, а с Виктором я хоть и знаком, но контакта не поддерживаю. С уважением, --Nickispeaki (разговор) 15:50, 24 ноември 2012 (CET)Одговори[одговори]