Предлошка:Инфокутија Број

← 20 21 22 →
Кардиналнодваесет и еден
Редно21-ви
(дваесет и први)
Факторизација3 × 7
Грчка бројкаΚΑ´
Римска бројкаXXI
Двоично101012
Троично2103
Четворно1114
Петорно415
Шестрно336
Осмеречно258
Дванаесетеречно101012
Шеснаесетеречно1516
Дваесетеречно1120
36-еречноL36
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.

{{Инфокутија Број}} создава инфокутија за употреба во статии за цели броеви.

УпотребаУреди

{{Инфокутија Број
| number    = 
| cardinal   = 
| ordinal    = 
| ordinal text = за реден број со букви - користете го за бројките кајшто се менува на завршетокот од зборот во редна форма (на пр. осум → ос*ми*)
| numeral    = 
| factorization = 
| prime     = 
| divisor    = 
| unicode    = 
| greek prefix = 
| latin prefix = 
| misc     = 
}}

ПримерУреди

← 999 1000 1001 →
Кардиналноилјада
Редноти
Факторизација
Грчка бројка,Α´
Римска бројкаM
Уникоден симболⅯ, ⅿ, ↀ
Двоично11111010002
Троично11010013
Четворно332204
Петорно130005
Шестрно43446
Осмеречно17508
Дванаесетеречно11111010002
Шеснаесетеречно3E816
Дваесетеречно2A020
36-еречноRS36
{{ Број
| number= 1000
| range = 1000 - 10000
| cardinal = илјада
| ordinal = ти
| ordinal text = илјадити
| numeral = 
| factorization = <math>2^3 \cdot 5^3</math>
| prime = 
| divisor = 
| unicode = Ⅿ, ⅿ, ↀ
| greek prefix = хилија-
| latin prefix = мили-
}}

9 (број) ги има и следниве дополнителни полиња (што се додаваат кон параметарот misc):

Арапско-индиски ٩
Ерменски Թ
Кинески
玖 (формален стил)
Источноарапско-индиски (персиски и урду) ۹
Грчки θ´
Хебрејски ט (Тет)
Индиски (Хинди/Деванагари
Јапонски
玖 (формален стил)
Тамилски
Тајландски

ПоврзаноУреди