5 (број)

природен број

5

пет
2 3 4 5 6 7 8
Редно: петии
Делители: 1,5
Факторизација: 5
Римски: V
Двоично: 101
Осмеречно: 5
Шеснаесетеречно: 5
Природен број   Список на природни броеви

5 (пет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 4, а претходник е на бројот 6.

Наводи уреди