90 (број)

природен број

90

деведесет
89 90 91
Редно: деведесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: XC
Двоично: 1011010
Осмеречно: 132
Шеснаесетеречно: 5A
Природен број   Список на природни броеви

90 (се чита: деведесет, разговорно: девеесет) — број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 89 а претходник на бројот 91.