10 (број)

природен број

10

десет
7 8 9 10 11 12 13
Редно: десетти
Делители: 1,2,5, 10
Факторизација:
Римски: X
Двоично: 10102
Осмеречно: 128
Шеснаесетеречно: 9
Природен број   Список на природни броеви

10 (десет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 9 а претходник на бројот 11.

Наводи уреди