60 (број)

природен број

60

шеесет
59 60 61
Редно: шеесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: LX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

60 (шеесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 59 а претходник на бројот 61.