Западна конференција (НБА)

Западната конференција на Националната Кошаркарска Асоцијација има петнаесет тимови, распоредени во три дивизии: Југозападната, Северозападната и Тихоокеанска. Победникот на Западната Конференција игра во Финалето на НБА против победникот на Источната Конференција. Тимовите се организирани на наредниот начин:

Југозападна Дивизија

Тихоокеанска Дивизија

Северозападна Дивизија