Источна конференција (НБА)

Источната конференција на Националната Кошаркарска Асоцијација има петнаесет тимови, распоредени во три дивизии: Атлантската, Централната и Југоисточната. Победникот на Источната Конференција игра во Финалето на НБА против победникот на Западната Конференција. Тимовите се организирани на наредниот начин:

Атлантска Дивизија

Југоисточна Дивизија

Централна Дивизија