Благица Трпковска

Благица Трпковскамакедонска театарска, филмска и телевизиска глумица.

Благица Трпковска
Роден Струмица
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Македонски народни приказни
Година на мајмунот
Зоки Поки
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
2003 Седум приказни за љубовта и свршувањето ТВ-серија
2011 Епизодист ТВ-филм Арт Модел
2014 До балчак ТВ-филм Слугинка 1
2014-2017 Македонски народни приказни ТВ-серија
2017 Упс ТВ-филм Мајката
2018 Година на мајмунот ТВ=филм Новинарка
2018 Ругање со Христос ТВ-филм
2020 Зоки Поки ТВ-серија Наставничка
2020 Горчлива цреша ТВ-филм Мајката на донорот
2022 Куќен притвор ТВ-серија Гинеколог
2022-2023 Тин Камп ТВ-серија Мајката на Миха