Википедија:Помошна табела

(Пренасочено од ВП:ПТ)

Википедија — Помошна табела

За повеќе информации прочитајте Како да уредам страница

Кратенки:
ВП:ПТ
Опис Текст Изглед
Се употребува било каде во текстот
Закосени букви

''закосени букви''

закосени букви

Задебелени букви

'''задебелени букви'''

задебелени букви

закосени и задебелени букви

'''''закосени и задебелени букви'''''

закосени и задебелени букви

Внатрешни врски

(врски меѓу статиите во една википедија)

[[Име на страницата]]
[[Име на страницата|прикажан текст]]

Име на страницата
прикажан текст

Ставање на страница во категорија [[Категорија:Име на категоријата]] Категориите треба да се ставаат на крајот од страницата. Тие се прикажуваат на дното од страницата кога ќе ја прегледате или зачувате.
Пренасочување кон друга страница

#ПРЕНАСОЧУВАЊЕ [[Целна страница]]

Целна страница

Надворешни врски

[http://www.example.org]
[http://www.example.org прикажан текст]
http://www.example.org

[1]
прикажан текст
http://www.example.org

Потпишување на коментарите

~~~~

Ваше корисничко име 15:55,
20 јули 2024 (UTC)

Се применува само на почетокот на редот
Наслови

По 4 наслова, автоматски се генерира содржина.

== Ниво 1 ==
=== Ниво 2 ===
==== Ниво 3 ====
===== Ниво 4 =====
====== Ниво 5 ======

Ниво 1

Ниво 2

Ниво 3

Ниво 4
Ниво 5
Попис со точки

* еден
* два
** два точка еден
* три

  • еден
  • два
    • два точка еден
  • три
Попис со броеви

# еден
# два
## два точка еден
# три

  1. еден
  2. два
    1. два точка еден
  3. три
 
Слики

[[Слика:Wiki.png|мини|100п|десно|Опис на сликата]]

Опис на сликата

Поврзано