UTC−07: Сино (јануари), Портокалово (јули), Жолти (преку целата година), Светлосино - морски површини

UTC−7 (UTC−07:00) е часовен појас седум часа пред средното време по Гринич и претставува часовното отстапување UTC од -7 часа. Во Северна Америка се применува како „планинско стандардно време“ (Mountain Standard Time, MST) во постудениот дел од годината и како „тихоокеанско летно време“ (Pacific Daylight Time, PDT) во текот на останатите 8 месеци. Неколку места го користат преку целата година.

Како стандардно време (зима на сев. полутопка)Уреди

Планинско стандардно времеУреди

  Канада
  САД
  Мексико

Летно сметање (лето на сев. полутопка)Уреди

Тихоокеанско летно времеУреди

  Канада
  Мексико
  САД

Преку целата годинаУреди

  Канада
  САД
  Мексико