7 ноември (починале)

список на статии на Викимедија
644  Омар ибн ел-Хатаб — вториот калиф на исламот.
1550  Џон Арасон — последниот римокатолички епископ на Исланд.
1817  Жан Андре Делик — швајцарски геолог и метеоролог.
1850  Феликс Арвер — француски поет и драматург.
1878  Абрам Рабинович — советски шахист.
1980  Стив Меквин — американски глумец.
1992  Александар Дубчек — словачки политичар (р. 1921)
2011  Џо Фрејзер — американски боксер.