31 јули (починале)

список на статии на Викимедија
1784  Дени Дидрофранцуски филозоф.
1849  Шандор Петефи — унгарски поет.
1886  Франц Листунгарски пијанист и композитор.
1907  Пандо Кљашев — македонски револуционер.
1944  Антоан де Сент Егзипери — француски писател и воздухопловец.
1986  Теди Вилсон — американски џез-музичар.
1988  Андре Навара — француски виолончелист.
2001  Тахир Синани — поранешен член на ОНА.
2001  Бурим Хусеини — поранешен член на ОНА.
2009  Боби Робсон — англиски фудбалер и тренер.
2017  Жана Моро — француска глумица.
2019  Харолд Принс — американски продуцент и режисер.