22 јануари (починале)

список на статии на Викимедија
1994  Тели Савалас — американски глумец.
1997  Ордан Петлески — македонски академски сликар.
2004  Руди Шелиго - словенечки писател и политичар.
2017  Јаки Либецајт — германски рок-тапанар, член на групата „Кен“ (Can).