СУ „Раде Јовчевски Корчагин“ - Скопје


„Раде Јовчевски Корчагин“ — средно училиште во Скопје, Општина Центар. Професионализмот, високите критериуми на работа ја одржуваат гимназијата на врвот. Освен во државата, постигнува високи резултати и на меѓународно ниво. Во својата образовна и културна мисија низ децениите, оваа гимназија, која го носи епитетот на најдобра меѓу најдобрите, прерасна во достоен репрезент на она што се нарекува вистински избор во образованието.

Раде Јовчевски Корчагин
Место
Општина: Центар
Место: Скопје
Адреса: Трета Македонска Ударна Бригада, бр. 9
Основни информации
Директор: Драган Арсовски
Настава на: македонски
Контакт информации
Портал rjk.edu.mk
тел. +389/2/3115-116
СУГС „Раде Јовчевски - Корчагин“

Основање и развојУреди

Гимназијата „Раде Јовчевски Корчагин“ е формирана во 1960та година, и оттогаш важи за строга и квалитетна образовна институција. Во 1968 година се сели во новиот објект, со што добива поповолни услови за одржување настава.

Освоени наградиУреди

Список на директориУреди

Познати личности кои учеле во ова училиштеУреди

Познати личности кои предавале во ова училиштеУреди

ФотогалеријаУреди

Надворешни врскиУреди