Разговор со корисник:Dalco26/Архива 5

Тековни разговори

Марсејски атентатУреди

  Статијата Марсејски атентат, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Секоја чест. Ова ќе биде правата статија која ќе ја објавиме на главната страница со видео запис.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:53, 9 октомври 2011 (CEST)

Прво Бугарско царствоУреди

Ова го имав заборавено... Пооздрав--Тиверополник (разговор) 22:16, 9 октомври 2011 (CEST)

ДСЗ фактУреди

  Еден факт од статијата Македонците во Прва светска војна, која Вие ја создадовте и проширивте, се најде во секцијата „Дали сте знаеле?“ на главната страница на 14 октомври 2011. Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 02:36, 15 октомври 2011 (CEST)

ДСЗ фактУреди

  Еден факт од статијата Окупација на Македонија во Втората светска војна, која Вие ја создадовте и проширивте, се најде во секцијата „Дали сте знаеле?“ на главната страница на 14 октомври 2011. Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 02:36, 15 октомври 2011 (CEST)

Програмски план на Викимедија Македонија за 2012 годинаУреди

Изготвен е предлог „Програмски план на Викимедија Македонија за 2012 година“. Оваа година би сакале да ги вклучиме и членовите на вики заедницата и јавноста во процедурата на усвојување на програмскиот план, со јавно изложување на работната верзија на овие планови неколку месеци пред годишното собрание на Викимедија Македонија, кое ќе се одржи во втората половина на месец декември 2011 година. Сите заинтересирани имаат можност да дебатираат околу предлог целите. Како еден од активните корисници на Википедија ве повикувам да дадете свој придонес. Поздрав. --brest (разговор) 14:50, 19 октомври 2011 (CEST)

ПодигањеУреди

Мислам дека може да ја подигнеш локално. На страницата авторот ставил Some rights reserved. Кога ќе ја подгнеш стави шаблон дека авторот ја предал во јавност (не ти, туку тој што ја сликал) и стави линк до страницата. Позз--Никола Стоіаноски 14:02, 22 октомври 2011 (CEST)

Наградени сте!Уреди

  Награда за обемни придонеси
Ако некој каже дека на википедија се добро покриени темите од поблиското историско минато на Македонија, треба да знае кој е заслужен за тоа. brest (разговор) 11:56, 29 октомври 2011 (CEST)

Наградени сте!Уреди

  Заслуги за Македонија
За неуморната работа на теми поврзани со борбата за самобитност на македонскиот народ. Б. Јанкулоски (разговор) 13:54, 29 октомври 2011 (CEST)

Наградени сте!Уреди

  Заслуги за Македонија
Пријателе, придонесот кој го имаш направено на темите поврзани со Македонија е страшен! Не знам како да го нагласам ова за да сфатиш што мислам. Твојот придонес е СТРАШЕН!!! Покрај квантитетот, за особена пофалба е и квалитетот на статиите! Само напред со работата, навистина сме ти многу благодарни за збогатувањето кое го имаш направено на проектов. Поздрав. Brainmachine (разговор) 00:56, 1 ноември 2011 (CET)

Технички подобрувања на Википедија на македонски јазикУреди

Здраво. На селската чешма предложив неколку технички подобрувања, кои мислам дека ќе го подобрат квалитетот на Википедија на македонски јазик. Мислам дека е многу важно, па затоа Ве повикувам на дискусија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:34, 10 декември 2011 (CET)

Гласање за јубилејна статијаУреди

Здраво. Мало потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 10:15, 11 декември 2011 (CET)

Седмична работаУреди

Здраво Далчо. Во план е воведување на седмична работа на Википедија на македонски јазик, која ќе има на цел да ја здружи активноста на повеќе корисници истовремено во уредувањето на статии на зададена тема. Ме интересира колку си во можност да се вклучиш и кои се твоите идни проекти за уредување. Знаејќи те како многу продуктивен корисник, сигурен сум дека меѓу првите теми за уредување ќе се најде и некоја од твоите планови. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:10, 20 декември 2011 (CET)

Јубилејна статијаУреди

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:00, 31 јануари 2012 (CET)

ШаблонУреди

Здраво. Шаблонот го средив, но низ статиите каде се користи, наместо пред текстот, треба да се премести после текстот (после шаблонот за никулец). Позз--Никола Стоіаноски 22:20, 3 февруари 2012 (CET)

Средено е се. Поз--Никола Стоіаноски 22:37, 3 февруари 2012 (CET)

Споменик на СкендербегУреди

Здраво Далчо. Забележав дека си ја создал статијата за споменикот на Скендербег во Скопје, па ме интересира дали имаш некои извори за точната висина и маса на споменикот. Досега сретнав различни износи за висината, повеќе од 4 m, 5,5 m и 7 m, додека за тоа колку тежи споменикот не можам да го најдам податокот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:00, 7 февруари 2012 (CET)

Покана за Вики средбаУреди

На 2 март 2012 година (петок), со почеток во 20.00 часот, во кафулето EveryDay во Скопје, ќе се одржи Вики средба на која уредувачите на википедија на македонски јазик и нејзините корисници ќе имаат прилика да се дружат и разговараат за теми од заеднички интерес. Се радуваме што во изминатиот период уредувавте на википедија и со задоволство ве покануваме на средбата. Повеќе информации за средбата може да најдете тука, односно за локацијата на кафулето - http://g.co/maps/qq7q5. Поздрав. Brest-bot (разговор) 17:58, 1 март 2012 (CET)

Награда за македонска историјаУреди

  Награда за македонската историја
Поради големиот и значаен придонес кон афирмирањето на македонската историја, еве една мала награда од мене! Никола Стоіаноски 12:57, 4 март 2012 (CET)

ПоздравУреди

Супер. Како си ти? Како оди на Википедија? Позз--Никола Стоіаноски 15:58, 8 март 2012 (CET)

Назад на корисничката страница на „Dalco26/Архива 5“.