Разговор:ОУ „Григор Прличев“ - Железара

... И сериозно, дајте да разгледаме дали вакви статии воопшто треба да постојат. --FlavrSavr (разговор) 21:01, 4 февруари 2009 (UTC)

Ајде да пробам и јас да поставам прашање. Дали основните податоци за некое училиште може да имаат енциклопедиски карактер? Не сум сигурен дека го знам одговорот. Поздрав, Wikimk (разговор) 21:21, 4 февруари 2009 (UTC)

Според мене тоа е статија за образовна институција и мислам дека треба да има артикл. Без разлика дали е училиште, колеџ или некој факултет.--Raso mk (разговор) 21:29, 4 февруари 2009 (UTC)

Види en:Category:Elementary and primary schools, како одговор на прашањето дали ваквии статии воопшто треба да постојат (бидејќи јас ги имам креирано, морам да ги бранам :)). Друга тема за разговор е тоа што добар дел од нив се само никулци и што некој клинец (и во умот) си прави пародија со нив и со мк.вики а богами и нам ни ги тенчи нервите, ама има лек и за тоа.--brest (разговор) 21:47, 4 февруари 2009 (UTC)

Let's see in :en an example "The first US State - Alabama" (randomly picked): en:Category:Category:Elementary schools in Alabama (4.4 million people population - 14 articles of elementary schools) What I mean is that in .mk wiki 99% of the schools articles just display the name, the place and the district of the school. May be we could use just a "List of..." article for that? NikolaP (разговор) 21:55, 4 февруари 2009 (UTC)
I think that articles of primary/elementary schools should exist if there's enough information for them - a significant schools from the past, etc. If there's not enough info, a list of the schools based on district is enough. NikolaP (разговор)

brest, тоа со тенчењето на нервите би можело да се избегне со малку иницијативност од страна на наставниците... па така учениците (за почеток) контролирано би можеле да ја насочат својата креативност, а не вака да си играат со никулците. Благодарам за одговорот на обајцата (Raso mk и brest).

Туку, коментирајќи го ова ми падна на ум оти овој пред мене очигледно дека разбира македонски, ама изгледа се обидува да ни каже колку е паметен со тоа што коментарите свои ги праќа на англиски. Малку сум збун!? :-) Поздрав, Wikimk (разговор) 22:29, 4 февруари 2009 (UTC)

Тој пред тебе всушност е наш сосед од „далечниот“ исток. --Raso mk (разговор) 09:24, 5 февруари 2009 (UTC)
Подобро англиски одошто бугарски.--MacedonianBoy (разговор) 09:48, 5 февруари 2009 (UTC)

Малце сум изненаден што ова предизвика, еве, вака една, интернационална дискусија :D. Како и да е... во иднина ќе треба да дефинираме политика на Википедија:Значајност - што прави енциклопедиска статија, а што не. Моментално сум на мислење дека празни шаблони за сите училишта во Републикава едноставно не се енциклопедиски статии - информациите што би можеле да се стават за нив, можеби повеќе би биле од тривијална и банална природа, одошто енциклопедиски материјал. Тоа не значи дека не треба да имаме статии за некои училишта од историско или некакво друго значење. На сличен начин, не би имале улица за секоја улица во земјава, туку за оние што се позначајни, како на пр. Широк Сокак. Сега за сега, мислам дека треба да мируваме, а по консензуалното донесување на една таква политика, да преминеме кон постепено бришење на она што не е енциклопедиска содржина (а искрено, за школиве се сомневам дека во блиска иднина ќе станат такви). --FlavrSavr (разговор) 01:32, 5 февруари 2009 (UTC)

Grigor Prlicev уреди

|име="Григор Прличев" |место=Железара |општина=Гази Баба |настава на =македонски јазик |адреса=Highway to hell 666 |актуелен директор=The Devil |веб=www.will-u-survive.com }}

Основното училиште "Григор Прличев" се наоѓа во Железара, општина - Гази Баба. ==Учество на натпревари= 1782 ==Освоени награди==1783

Познати личности кои учеле во ова училиште уреди

==Познати личности кои предавале во ова училиште==Aska-nastavnicka po istorija

Назад на страницата „ОУ „Григор Прличев“ - Железара“.