Галоибериски јазици

Во групата на галоиберсики јазици спаѓаат следните јазици:

Галоромански јазициУреди

Галоиталски јазициУреди

Галоретски јазициУреди

Окситанско-романски јазициУреди

Иберо-романски јазициУреди

Западни иберски јазициУреди

Астурско-леонска групаУреди

Галициско-португалски јазициУреди

Шпански јазикУреди

Источни иберски јазициУреди

НаводиУреди