4 февруари (починале)

список на статии на Викимедија
211  Септимиј Север — римски цар.
708  Сисиниј — римски папа.
1894  Адолф Сакс — белгиски зработувач на инструменти, „татко“ на саксофонот.
1980  Стојан Аралица — српски и југословенски сликар.
2001  Џ. Џ. Џонсон — американски џез-музичар.
2004  Стево Црвенковски — македонски политичар.
2016  Морис Вајт — американски музичар.
2018  Џон Махони — британско-американски глумец.
2022  Марко Брецељ — словенечки глумец, продуцент и музичар.