Отвори го главното мени

Трново (појаснување)

појаснителна страница на Википедија
(Пренасочено од Трново)

Трново e чест топоним во јужнословенските јазици и може да се однесува на следниве места:

Македонија
Босна и Херцеговина
Бугарија
Грција
Словенија
Турција
Хрватска
Црна Гора