Дон Диего де Кастро Титу Куси Јупанки (1529 - 1571) бил Сапа Инка кој владеел со Вилкабамба, држава како обид за обнова на Империјата на Инките. Тој бил крунисан во 1558 година по смртта на неглвиот полубрат Сајри Тупак. Тој владеел до 1571 година кога умрел, најверојатно, од пневмонија.

Сапа Инки
Приказ на Сапа Инките.
Хуринска династија
   Манко Капак
   Синчи Рока
   Локе Јупанки
   Мајта Капак
   Капак Јупанки
Хананска династија
   Инка Рока
   Јавар Вакак
   Виракоча
   Пачакути
   Тупак Инка Јупанки
   Вајна Капак
   Нинан Кујочи
   Уаскар
   Атауалпа
Сапа Инки од Вилкабамба
   Тупак Хуалпа
   Манко Инка Јупанки
   Паулу Инка
   Сајри Тупак
   Титу Куси
   Тупак Амару
Поврзано
   Тавантинсују
   Сапа Инка
   Список

Наводи

уреди
Претходник
Сајри Тупак
Сапа Инка
1558-71
Наследник
Тупак Амару