Отвори го главното мени

Список на религии

список на статии на Викимедија

Списокот на религиите опфаќа само една од неколкуте можни поделби. Поради големиот број на мали религии, овој список не е потполн и конечен.

СодржинаУреди

Аврамски религииУреди

Дармички религииУреди

Религии засноване на концептот Дарма, исто и релегии со потекло од Индија

Откриени религииУреди

Религии чии припадници веруваат во еден Боф (класичен монотеизам).

Домородски религииУреди

Усмено пренесен канон на домородските народи. Многу од овие религии вклучуваваат и некоја врста на анимизам, а многу денес непостојат.