Регионален пат 1202

регионален пат во Македонија

Регионален пат 1202 (ознака: Р1202) — регионален пат во Македонија, со насока на движење најпрвин исток-запад, а подоцна север-југ. Има вкупна должина од 61,7 километри и 10 делници. Патот започнува кај селото Ново Село и се движи преку Маврови Анови и Дебар до границата со Албанија до граничниот премин Блато.[1]

Регионален пат 1202 shield

Регионален пат 1202
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:61,7 км
Поважни клучки
Од:Ново Село
До: Албанија ( ГП „Блато“)
Местоположба
Општини:Маврово и Ростуше, Дебар
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Во овој пат влегува и кракот до Бигорскиот манастир.

Делници уреди

Регионалниот пат 1202 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 10 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1288 Ново Село (Церово) Бунец 0,0 - 5,4
1289 Бунец Маврови Анови 5,4 - 11,9
1290 Маврови Анови Бигорски манастир 11,9 - 35,5
1291 Бигорски манастир Ростуше (Аџиевци) 35,5 - 37,3
1292 Ростуше (Аџиевци) Бошков мост 37,3 - 45,4
1293 Бошков мост Мелнички мост 45,4 - 50,4
1294 Мелнички мост Дебар 50,4 - 54,8
1295 Дебар Кривци 54,8 - 58,6
1296 Кривци граница со Албанија 58,6 - 60,9
  Албанија (  ГП „Блато“) 60,9

Како посебен крак на овој регионален пат влегува делницата 1297 до Бигорскиот манастир во должина од 802 метри, со што вкупната должина на Р1202 е 61,7 километри.

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-02.

Надворешни врски уреди