Википедија:Запознајте ја ШведскаУреди

Здраво Ivka20, благодарам за учеството на натпреварот Запознајте ја Шведска кој е за членовите на Вики Клубовите. Во кој Вики Клуб си член? Се обидов да те најдам, но засега безуспешно. Поздрав -Виолетова (разговор) 13:34, 24 ноември 2021 (CET)Одговори[одговори]

Не сум во ниеден дека сум над 30 години Ivka20 (разговор) 14:17, 24 ноември 2021 (CET)Одговори[одговори]

здраво, помогни ми на проектотУреди

здраво, јас сум МК01, те поканувам да ми помогнеш на мојот проект Нециклопедија, еве го https://mk.neciklopedija.org 212.35.189.168 (разговор) 11:50, 15 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

Zdravo, ne se otvora linkot. A kako da ti pomognam? Ivka20 (разговор) 11:58, 15 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

еве го линкот https://mk.neciklopedija.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0212.35.189.168 (разговор) 11:59, 15 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

Error 1005
Access denied
mi pisuva Ivka20 (разговор) 12:19, 15 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

Статии за жениУреди

Здраво, статиите кои досега си ги напишала за пратенички се целосен препис од страницата на Собранието, без никакви уредувања, дури и насловите се напишани со големи букви. Те повикувам досегашните статии да ги преработиш согласно примеров, во спротивно истите статии ќе бидат избришани. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 13:29, 15 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

da da ke gi smenam, uste ucam :D Ivka20 (разговор) 14:31, 15 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]
Како да ги сменам големите букви во мали? Ivka20 (разговор) 14:46, 15 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]
@Ivka20 Здраво, мило ми е што си го применила мојот совет. Инаку, треба да имаш опција „премести“ кај делот „Историја“, што би требало да биде како паѓачко мени. Доколку немаш, кажи ми, па ќе ги преместам јас. --Ehrlich91 (разговор) 19:13, 15 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]
Немам паѓачко мени Ivka20 (разговор) 13:06, 16 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]
Еј го најдов преместив види дали сега е океј Ivka20 (разговор) 18:33, 16 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

Употреба на името „Македонија“Уреди

Здраво, согласно разговори вршени на Википедија на македонски јазик, заедницата на уредници уште при промената на официјалното име на Македонија, беше утврдено дека на Википедија на македонски јазик ќе продолжи да се употребува името Македонија, па затоа не ги менувај статиите со новото име. Воедно, држава на раѓање се пишува државата во која историски тогаш постоела, а не државата која е денес на таа територија и тоа е правило. --Ehrlich91 (разговор) 10:28, 21 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

Во ред важи ќе вратам како беше Ivka20 (разговор) 12:16, 21 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

НаградаУреди

Здраво, те известувам дека си добитничка на награда по основ на завршената уредувачка седмица „Родов јаз 2022“ во износ од 2.000 денари што е ваучер за книги. Те молам да ме контактираш на мејл (toni91ehrlich@gmail.com) како би те поврзал со нашиот административен вработен за да се организирате за подигнување на ваучерот. Поздрав, Тони --Ehrlich91 (разговор) 12:56, 5 јануари 2023 (CET)Одговори[одговори]

Фала ви, ви испратив маил. Поздрав Ivka20 (разговор) 10:18, 11 јануари 2023 (CET)Одговори[одговори]

ИзвориУреди

Здраво Ivka20. Во врска со натпреварот за наведување извори, #1Lib1Ref #1Lib1RefCEE треба да ги ставиш во описот, а не на крај од статија. Поздрав--Тиверополник (разговор) 13:27, 16 јануари 2023 (CET)Одговори[одговори]

Фала, тоа не знаев каде. А во кој опис? Каде е тоа?
И дали ми се добри референците? Да не грешам негде? Ivka20 (разговор) 13:38, 16 јануари 2023 (CET)Одговори[одговори]
Опис е пасусот каде што ставам референци? Дали во секој пасус треба или само таму каде што е измената? Ivka20 (разговор) 13:40, 16 јануари 2023 (CET)Одговори[одговори]
Ставив во опис само едно ми појави, а другите? :) Ivka20 (разговор) 15:20, 16 јануари 2023 (CET)Одговори[одговори]
Повторно грешиш. Значи, пред да одиш на зачувај, во опис треба да ставиш #1Lib1Ref #1Lib1RefCEE. Види ги моите уредувања......