Википедија:Вики Клуб

ВикиПроект
„Вики Клуб“

Вики Клуб — образовен дел од активностите на Здружението на граѓани Викимедија МКД, што започнува да се реализира од ГЛАМ Македонија во октомври 2016 година. Идејата и целта на Вики Клубовите е да се привлечат нови уредувачи, да се создадат нови статии, како и да се подобрат постоечките на Википедија на македонски јазик, преку едукација на ученици низ Македонија.

За сите информации околу тоа како да се вклучите во некој од постоечките Вики Клубови или да формирате нов, оставете порака или испратете електронска порака на Корисник:Виолетова.

Планирани активности уреди

Работата на учесниците во Вики Клубовите ќе биде фокусирана на:

  • Создавање на нови квалитетни статии;
  • Дополнување или подобрување на постоечките статии;
  • Останати подобрувања на квалитетот на Википедија на македонски јазик.

Награди и признанија уреди

Најуспешните учесници ќе бидат наградувани за своите придонеси, а ќе имаат право и да учествуваат на наградни уредувања и други активности наменети исклучиво за членовите на Вики Клубовите.

Вики Клубови уреди

Активни Вики Клубови уреди

Членовите на овие клубови придонесувале и имале активности поврзани со Вики Клубот и Википедија во последнава година:

Неактивни Вики Клубови уреди

Овие Вики Клубови немаат активни членови, ниту активен кординатор:

Поврзано уреди