Предлошка:Историја на Португалија

Дел од темата Португалија

Историја на Португалија

Античка историја

Рана историја
Римска империја
Втора пунска војна
Хиспанија
Визиготско кралство
ел-Андалуз
Реконквиста

Среден век

Прва португалска држава
Кралство Галиција и Португалија
Втора португалска држава

Кралство Португалија

Големите географски откритија
Португалска империја
Иберска унија

Модерна историја

Прва португалска република
Estado Novo (New State)
Трета португалска република
Carnation Revolution
Португалија

Портал:Португалија

Поврзано Уреди