Предлошка:Историја на Норвешка

Дел од темата Норвешка

Историја на Норвешка

Coat of arms of Norway.svg
Стар век

Рана историја
Викинзи

Среден век

Калмарски сојуз
Данска-Норвешка
Триесетгодишна војна
Сконска војна
Големите северни војни
Шведска-Норвешка

Модерна Норвешка

Прва Светска војна
Втора Светска војна
Норвешка

Портал:Норвешка

ПоврзаноУреди