Предлошка:Историја на Шведска

Дел од темата Шведска

Историја на Шведска

Great coat of arms of Sweden.svg
Античка историја

Рана историја
Историја на Шведска (800-1521)

Среден век

Историја на Шведска (1523-1611)
Историја на Шведска (1523-1611)
Шведска империја
Големите северни војни
Историја на Шведска (1772–1809)
Унија Шведска-Норвешка

Модерна Шведска

Прва светска војна
Втора светска војна
Студена војна
Шведска

Портал:Шведска

ПоврзаноУреди