Отвори го главното мени
Карта на зависните територии во светот
   АВС
   ДАН
   НЗЛ
   НОР
   ВБР
   САД
   ФРА
   ХОЛ
   ЧИЛ

Зависна територија или зависност е територија без целосна политичка независност од некоја држава.

АфрикаУреди

АмерикаУреди

АзијаУреди

ЕвропаУреди

ОкеанијаУреди

ПоврзаноУреди