Предлошка:Историја на Обединетото Кралство

Дел од темата Обединето Кралство

Историја на
ОбединетотоКралство

Royal Coat of Arms of the United Kingdom (1952-2022).svg
Античка историја

Рана историја
Римски период
Англосаксонски период
Англонормандски период
Династија Плантагенет
Династија Ланкастер

Среден век

Династија Јорк
Династија Тјудор
Династија Стјуард
Англиска република
Протекторат
Реставрација
Славната револуција
Кралство Велика Британија
Викторијанска ера

Модерна историја

Прва светска војна
Втората светска војна
Обединетото кралство

Портал:Обединето кралство

ПоврзаноУреди