ОУ „Дебрца“ - Белчишта

основно училиште во Белчишта

Основно училиште „Дебрца“ (официјално: Основно општинско училиште „Дебрца“ - Белчишта; скратено: ООУ „Дебрца“) — основно училиште во селото Белчишта, но и во целата Општина Дебрца, иако со повеќе подрачни училишта. Главното училиште е Централното основно училиште „Дебрца“ во Белчишта.

Дебрца

Главниот влез на училиштето
Главниот влез на училиштето
Место
Општина: Општина Дебрца
Наречено по: Дебрца
Нас. место: Белчишта
Местоположба

Карта

Основни информации
Настава на: македонски и албански
Контактни информации
Мреж. место ooudebrca.edu.mk
Е-пошта oudebrca@yahoo.com
Телефон 046/286-003
Факс 046/286-003

Подрачни училишта

уреди

Во рамките на општинското основно училиште „Дебрца“ се наоѓаат четири подрачни основни училишта од прво до деветто одделение и шест подрачни основни училишта од прво до петто одделение. Овие училишта се:

Од прво до деветто одделение
  1. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Велмеј
  2. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Лешани
  3. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Требеништа
  4. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Мешеишта
Од прво до петто одделение
  1. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Злести
  2. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Ботун
  3. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Издеглавје
  4. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Волино
  5. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Оровник
  6. Подрачно основно училиште „Дебрца“ во село Горенци1


Белешки

уреди

^1 — Наставата на албански јазик се изведува само во една паралелка во подрачното основно училиште во селото Горенци

Надворешни врски

уреди

41°18′14″N 20°49′53″E / 41.30389° СГШ; 20.83139° ИГД / 41.30389; 20.83139