Машка кошаркарска репрезентација на Чехословачка

Машката кошаркарска репрезентација на Чехословачка бил репрезентацијата кој ја претставувал државата на меѓународните турнири. Таа била членка на ФИБА Европа до 1991 година и со распадот на државата се создале следните нови репрезентации: Машка кошаркарска репрезентација на Чешка и Машка кошаркарска репрезентација на Словачка. Чехослобачка имала 7 настапи на Олимпијадите (нема медали), 4 учества на светските првенства (нема медали) и 24 учества на Евробаскетот со едно злато, шест сребра и пет бронзи.

Медали

уреди

Поврзано

уреди
уреди