МРТ 4 — канал на Македонската радио-телевизија. Започнал со емитување сигнал на 16 април 2020 година во 16 часот како канал за програма на јазиците на заедниците во Македонија на јавниот сервис, која исклучиво емитува програма на турски јазик. Програмата која што се емитува на овој канал преминала од МРТ 2, каде што од 2020 се емитува програма исклучиво на албански јазик.

МРТ 4
МРТ 4
Отпочната16 април 2020
СопственикМакедонска радио-телевизија
Формат на слика16:9 1080i
(намалено на 576i за SD емитување)
ДржаваМакедонија Македонија
Јазикјазици на заедниците
Област на емитувањеМакедонија
СедиштеБул. Гоце Делчев б.б., 1000 Скопје
Сестрински канал(и)МРТ 1
МРТ 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ собраниски канал
МРТ Сат
МРТ 2 Сат
Веб-странаmrt.com.mk
Достапност
Терестријална телевизија
MUX 4Канал 6 (SD)
Кабелска телевизија
Локални кабелски операториРазлична позиција
IPTV
Max TVКанал 19 (HD)
neoTVКанал 4 (HD)
Семрежно емитување
MRT PlayГледај во живо
MaxTV GOГледај во живо (Само за корисници на Македонски Телеком)

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди