Делови и мерења

Штраф е форма на прицврстувач со навој со надворешна машка нишка. Завртките се многу тесно поврзани со завртки.[1]

Разликата на поимот помеѓу завртка (позната и како механички шраф) и шраф за во дрво, обично е погрешно разбрана. Постојат неколку практични разлики, но повеќето имаат одреден степен на преклопување на функциите помеѓу завртките и шрафовите.

НаводиУреди

  1. „Bolt | Definition of Bolt by Merriam-Webster“. Merriam-webster.com. конс. 11 April 2016.