Док МекГи (англиски: Doc McGhee) , е американски музички менаџер, најпознат со работата со групите KISS, Bon Jovi и Mötley Crüe. Овие групи своето искачување до врвот го искусиле под негово раководство. Тој исто така работел и со Hootie & the Blowfish.

Тој учествувал и во реална серија за VH1 наречена "SuperGroup" заедно со Скот Ијан, Тед Нугент, Еван Сеинфелд, Себастијан Бах и Џејсон Бонхам.

Менаџирани бендовиУреди

Менаџирани Соло АртистиУреди

Надворешни врскиУреди