Среќна Нова 1903 (филм)

Среќна Нова 1903 — македонски филм од 2014 година во режија на Никола Поповски и Венцислав Ристов, Јани Бојаџи е автор и на сценариото. Филмот е снимен во продукција на Канал 5.

„Среќна Нова 1903“
РежисерНикола Поповски
Венцислав Ристов
ПродуцентЈани Бојаџи
СценаристЈани Бојаџи
Главни улогиБранко Бенинов
Здравко Стојмиров
Горан Јовановски
Нино Леви
Ванчо Крстевски
Борче Начев
Кица Ивковска-Велјановска
Владо Денчов
Ефтим Трајчов Ѓаурски
МузикаГоран Трајковски
КинематографијаСашо Доковски
Дејан Богојевски
МонтажаБобан Поповски
ПремиераМакедонија
Времетраење94 минути
ДржаваМакедонија Македонија
Јазикмакедонски

Улоги Уреди

Глумец Улога
Здравко Стојмиров Никола
Горан Јовановски Даме
Стојан Велков Питу
Нино Леви Наку Влавот
Владо Денчов Митре
Борче Начев Србинот
Бранко Бенинов Мандало
Ванчо Крстевски Војводата
Мелита Софрониоска Митрејца
Кирил Гравчев Комита Пере
Илија Илиоски Комита Димитрија
Владимир Тулиев Комита Гоце
Елена Трајковска Пејачка
Емилија Мицевска Цвета
Наташа Наумоска Сирма Војвода
Едмонд Сотир Кајмакамот
Миле Вратеовски Џељо Арнаут
Ефтим Трајчов Ѓаурски Чернопеев
Кица Ивковска Велјановска Американката
Миа Кантарџиева Катерина
Ненад Нацев Васил Чакаларов
Пеце Ристевски Осман-бег

Надворешни врски Уреди

Среќна Нова 1903 на Јутјуб