М — филм снимен во 2019 година во режија на Вардан Тозија, чија премиера филмот ја има во 2023 година.

„М“
РежисерВардан Тозија
СценаристВардан Тозија
Главни улогиСашко Коцев
Камка Тоциновски
Тони Михајловски
Владимир Тулиев
Оливер Митковски
Премиера13 јули 2023 Македонија Македонија
ЗемјаМакедонија
Јазикмакедонски

Улоги уреди

Глумец Улога
Сашко Коцев Таткото
Матеј Сиваков Марко
Камка Тоциновски Ана
Тони Михајловски Јон
Владимир Тулиев Човек во шинел
Александар Ничовски Мико
Оливер Митковски Слаб човек
Благој Веселинов Млад војник
Ефтим Трајчов Ѓаурски Политичар
Бојана Грегориќ Вејзовиќ Поручник
Александар Ристоски Млад дечко кај Јон
Верица Недевска Мајка на Марко
Жаклина Петровска Жената
Мирослав Петковиќ Брадест тип
Борис Дамовски Постар војник
Јасмина Билаловиќ Жена во бел мантил
Михајло Миленкоски