Википедија:Уредувачки натпревари 2015/Статистика

Во 2015 година се одржани четири уредувачки натпревари на следните теми:

  1. Нобелови награди;
  2. СИЕ Пролет 2015;
  3. Византија; и
  4. Олимписки игри.

УчеснициУреди

Број Натпревар Учесници
1. Нобелови награди Bjankuloski06, Brainmachine, Инокентиј, D.Belcev, Ehrlich91, M4r51n, MarioPuovik6, Ljupce1, Kiril Simeonovski (Ж), Виолетова (Ж), Raso mk (Ж)
2. СИЕ Пролет 2015 Виолетова, Bjankuloski06, MarioPuovik6, Koyaanisqatsi9
3. Византија MarioPuovik6, Инокентиј, Тиверополник, Ehrlich91, Dandarmkd, SirGoldenBlade, Vikinata, Kiril Simeonovski (Ж), Виолетова (Ж), Raso mk (Ж)
4. Олимписки игри Bjankuloski06, Инокентиј, Тиверополник, TheGreatMKD, Ehrlich91, M4r51n, Kiril Simeonovski (Ж)
  • (Ж) — член на жири-комисија

СтатистикиУреди

Мерка Опис Натпревар Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Нобелови награди 160
СИЕ Пролет 2015 53
Византија 381
Олимписки игри 397
Вкупно 991
Создадени предлошки вкупен број на создадени предлошки на Википедија Нобелови награди 0
СИЕ Пролет 2015 0
Византија 6
Олимписки игри 0
Вкупно 6
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Нобелови награди 1
СИЕ Пролет 2015 2
Византија 48
Олимписки игри 1
Вкупно 52
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници на натпреварите Вкупно 17

ПоврзаноУреди